fbpx

video | A demonstrat lumii că imposibilul poate fi posibil: Un nevăzător a traversat fără oprire Oceanul Pacific la bordul unei bărci

Are 52 de ani și este nevăzător, dar asta nu l-a împiedicat să-și îndeplinească visul. Este vorba despre un japonez care a devenit astăzi primul navigator nevăzător care a traversat fără oprire Oceanul Pacific la bordul unei bărci cu vele. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mitsuhiro Iwamoto a ajuns astăzi în portul Fukushima la bordul ambarcaţiunii sale de 12 metri lungime, la circa două luni după ce a plecat din California.

Bărbatul, care locuieşte în San Diego, a părăsit oraşul american pe 24 februarie, împreună cu Doug Smith, un navigator american care l-a ajutat oferindu-i informaţii, precum direcţia vânturilor.

Aceasta este cea de-a doua încercare a navigatorului japonez. Cu şase ani în urmă, prima sa călătorie a fost destul de scurtă şi s-a încheiat după ce barca s-a scufundat după ce a lovit o balenă.

„Sunt acasă. Mulţumesc. Nu am renunţat şi mi-am îndeplinit visul”, a declarat japonezul la o petrecere organizată la sosirea sa în Fukushima, după o călătorie de circa 14.000 de kilometri, transmite presa străină.

Japonezul, care şi-a pierdut vederea la vârsta de 16 ani, a întreprins această călătorie pentru a strânge fonduri pentru activităţi caritabile, inclusiv pentru a sprijini eforturile medicilor de a preveni bolile care provoacă orbire, a precizat site-ul său.

Articole asemănătoare

Back to top button