fbpx

video | 31 de ani de la începutul războiului de pe Nistru: În capitală se desfășoară marșul „Memoriei și Recunoștinței”

Joi, 2 martie, se împlinesc 31 de ani de la începutul războiului de pe Nistrului. De dimineață, angajații Ministerului Afacerilor Interne i-au comemorat pe cei 89 de poliţişti căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea integrității Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În noaptea de 1 spre 2 martie 1992, trupe de cazaci şi gardişti au atacat Comisariatul de Poliţie de la Dubăsari, marcând astfel începutul războiul ruso-moldovenesc.

Aproximativ 30 de mii de persoane, militari, polițiști și voluntari au luat parte la conflictul armat, circa 300 de persoane și-au pierdut viața în timpul luptelor, iar zeci de persoane sunt date dispărute până astăzi.

Fotografiile eroilor căzuți în luptele de la Nistru au fost purtate astăzi în brațe de militari la manifestația din Centrul capitalei, dedicată comemorării victimelor războiului crunt, produs acum 31 de ani.

Coloana de militari a pornit de la monumentul Ștefan cel Mare și s-a deplasat spre memorialul „Eternitate” și „Maica Îndurerată”.

Manifestările prilejuite Zilei Recunoștinței și Comemorării au început la ora 10:00 printr-un marș al Memoriei unde participă ministrul de Interne, Ana Revenco, alături de secretarii de stat și angajații subdiviziunilor MAI împreună cu veteranii războiului de pe Nistru.

Evenimentele de comemorare, cu participarea angajaților MAI, vor continua pe parcursul întregii zile.

Conform unei decizii a Parlamentului, ziua de 2 martie a fost declarată Ziua memoriei și recunoștinței, instituită în memoria eroilor căzuți în luptele din anul 1992.

Articole asemănătoare

Back to top button