fbpx

Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei: Șor folosește conducerea autonomiei pentru a răsturna Guvernul de la Chișinău

Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Alexandr Tarnavski consideră că fugarul penal Ilan Șor folosește conducerea autonomiei pentru a răsturna Guvernul de la Chișinău. Declarația fost făcută de Tarnavski în ediția de joi, 11 aprilie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Odată cu alegerea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Găgăuziei, Ilan Șor, care i-a oferit acesteia sprijin politic, s-a ales cu puterea politică în autonomie. Scopul acestui politician este de a destabiliza situația din regiune, precum și de a răsturna puterea oficială de la Chișinău”, a spus Tarnavski.

Totodată, Alexandr Tarnavski s-a arătat convins că Ilan Șor se opune oricărei cooperări a autonomiei cu autoritățile de la Chișinău.

„Se opune oricăror semințe de dialog și prezenței reprezentanților autorităților oficiale în Găgăuzia. El folosește atuul care se află în mâinile sale, în speță conducerea Găgăuziei, pentru a înrăutăți situația, astfel încât să nu existe un dialog constructiv între Comrat și Chișinău”, a mai spus Tarnavski.

Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei a vorbit și despre protestele din timpul vizitei președintei Maia Sandu la Comrat, organizate de susținătorii lui Șor. În opinia lui Tarnavski, fugarul penal Șor apelează la acest „instrument” de fiecare dată când planurile nu îi merg conform scenariilor.

Pe 10 aprilie, președinta Maia Sandu a mers într-o vizită de lucru în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia. Șefa statului a fost întâmpinată cu proteste de un grup de oameni, despre care se consideră că ar fi fost organizați de echipa lui Ilan Șor. Au avut loc și ciocniri cu poliția.

Articole asemănătoare

Back to top button