fbpx

Vicepremierul Nicu Popescu a fost decorat cu „Ordinul Republicii”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a primit distincția de cea mai înaltă valoare a țării, „Ordinul Republicii”, marți, 26 decembrie. Decorarea a fost efectuată de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat, instituția prezidențială a subliniat că Nicu Popescu a fost decorat „în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și pentru contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”.

Iar consiliera în domeniul politicii externe și integrării europene, Cristina Gherasimov, care din 5 decembrie 2023 a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a primit medalia „Meritul Civic” pentru „merite deosebite în promovarea politicii externe, susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană și pentru contribuție substanțială la deschiderea negocierilor de aderare”.

Vicepremierul Nicu Popescu a venit cu o reacție, după ce a fost decorat, pe 26 decembrie. Șeful diplomației spune că a primit cea mai înaltă distincție de stat „cu profundă recunoștință”.

„Acest prestigios ordin, care mă onorează, simbolizează angajamentul nostru colectiv pentru transformarea Republicii Moldova într-o țară mai prosperă și modernă, integrată în marea familie a Uniunii Europene. Decizia de a iniția negocierile de aderare cu Republica Moldova a fost posibilă datorită eforturilor susținute ale sutelor și chiar miilor de funcționari publici, precum și ale întregului Guvern condus de Prim-ministrul Dorin Recean ale Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu Igor Grosu, a întregii echipe din serviciul diplomatic al Republicii Moldova și, în mod crucial, cu implicarea activă și deplină a Președintei țării, Maia Sandu”, a scris ministrul de Externe, Nicu Popescu, pe rețelele de socializare.

Articole asemănătoare

Back to top button