fbpx

Vești bune pentru studenți. Guvernul va acorda Bursa de Excelență și cea nominală pentru 12 doctoranzi

Astăzi, Executivul a aprobat o hotărâre care prevede că șapte studenți-doctoranzi din țară vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2019, iar alți cinci studenți vor beneficia de Bursa nominală.

Bursele se acordă anual doctoranzilor din anii 2 și 3, care își fac studiile cu frecvență în diferite domenii și înregistrează performanțe academice deosebite. Prin nominalizarea celor mai dotați doctoranzi, Guvernul își propune să eficientizeze procesul de pregătire a cadrelor ştiinţifice și să motiveze tinerii să se încadreze în activitatea de cercetare-dezvoltare.

Potrivit Guvernului, studenții aleși pentru Bursa de Excelență vor primi o sumă de 2500 de lei, iar celor nominalizați pentru bursa nominală le revin câte 2000 de lei.

În total, la concurs au fost depuse 23 de dosare de către studenții-doctoranzii din cadrul a 9 universităţi din ţară. Acestea au fost evaluate de cinci grupuri de experți selectați de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, conform domeniului științific și programelor de doctorat prezentate de către participanți.

Articole asemănătoare

Back to top button