fbpx

Va contesta sau nu PSRM decizia CC? Dodon: Alegerile anticipate trebuie să aibă loc în anul curent

Deputații fracțiunii PSRM va propune Parlamentului o inițiativăcu privire la uzurparea puterii de către Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, după ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Un punct separat de pe agenda ședinței de astăzi a fracțiunii l-a constituit inițiativa Partidului Socialiștilor cu privire la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a unei declarații cu privire la uzurparea puterii de către Curtea Constituțională și acordarea votului de neîncredere pe numele a trei membri ai CC”, a scris Igor Dodon.

Contrar declarațiilor deputatului PSRM, Grigore Novac care joi seara a declarat în cadrul unei emisiuni că vineri deputații PSRM vor cere, în timpul ședinței plenare, adoptarea unei declarații privind nerecunoașterea avizului Curții Constituționale potrivit căruia există temei de dizolvare a Parlamentului, Igor Dodon a spus că asta nu se va întâmpla.

„În context, a fost menționat faptul că PSRM nu va contesta decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului, deoarece consideră că alegerile anticipate trebuie să aibă loc în anul curent, dar numai după imunizarea generală a populației”, a mai spus Dodon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button