fbpx

update, foto, video | Polițiștii de la Orhei bat în retragere după intervenția cetățenilor și deputaților din Partidul ȘOR: OrheiLand rămâne deschis publicului

După aproape două ore de negocieri, locuitorii municipiului Orhei, dar și din alte regiuni ale țării, care au mers duminică să viziteze parcul OrheiLand, împreună cu reprezentanții Partidului Politic ȘOR și administrația publică locală, au învins presupusele abuzuri ale guvernării, care ar fi încercat să închidă în mod ilegal centrul de distracții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția, în frunte cu șeful-adjunct al Comisariatului din Orhei, a încercat să închidă parcul de distracții, făcând referire la o hotărâre a Comisiei Extraordinare Naționale de Sănătate Publică. Ofițerii, însă, nu ar fi prezentat nici un document semnat sau publicat în Monitorul Oficial.

Inițial, polițiștii au blocat intrarea în parc, dar după ce reprezentanții Partidului ȘOR – deputații Marina Tauber și Igor Himici, reprezentanții administrației locale, în frunte cu primarul de Orhei Pavel Verejanu, dar și mai mulți cetățeni, s-au revoltat și au prezentat argumente că decizia nu a intrat în vigoare, iar închiderea parcului ar fi un abuz, oamenii legii au cedat.

„Echipa Partidului ȘOR, ca de obicei, a găsit soluții pentru cetățenii noștri. Cetățenii astăzi au învins”, a declarat Marina Tauber.

În aceleași timp, manifestanții au scandat „Victorie” și „Libertate”. Oamenii au calificat intenția Poliției de a închide parcul OrheiLand drept un presupus abuz din partea guvernării lui Dodon, deoarece la Chișinău nu au fost luate asemenea măsuri de restricție, Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu fiind deschise. Aceștia au cerut ca Poliția să-și facă treaba acolo unde este nevoie de ea – în spațiile închise și aglomerate, dar și în alte zone.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button