fbpx

update | Ana Revenco a devenit directoarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

(update 19 octombrie, 13:30) Ana Revenco a fost numită în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Un proiect de hotărâre a fost aprobat de Parlament joi, 19 octombrie, cu votul a 60 de deputați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Președinta Maia Sandu a semnat scrisoarea prin care propune Parlamentului numirea Anei Revenco, fosta ministră de interne, în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, informează Președinția.

Fosta ministră de interne, Ana Revenco, a venit cu o reacție, după ce a fost propusă de Maia Sandu în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

„Coordonarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării este o provocare pentru mine. Faptul că am fost nominalizată pentru această funcție de Președinta țării este o onoare și  totodată o mare responsabilitate.

Dacă voi coordona acest Centru, voi face tot ce îmi stă în puteri ca să asigur buna funcționare a unei instituții atât de importante pentru asigurarea stabilității sociale în țara noastră. Influențările și manipulările externe ale informației, falsurile și atacurile hibride aduc daune la fel de mari ca războiul și crima. În acest context, voi depune tot efortul ca să trăim cu toții într-o societate liberă și bine informată.

În perioada august 2021 – iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne. Având o vastă experiență în domeniul securității și comunicării strategice, a activat anterior și în funcția de Consilieră a Președintei Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și Secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale. Instituția va implementa măsurile ce se impun pentru a asigura securitatea spațiului informațional și pentru a crește gradul de reziliență a societății în fața amenințărilor.

Articole asemănătoare

Back to top button