fbpx

Unul dintre profesorii turci extrădați din Moldova și-a aflat sentința. Cât va sta după gratii?

Directorul filialei Durleşti a reţelei de licee „Orizont”, Riza Dogan, a fost ieri condamnat de un tribunal din Turcia la șapte ani și șase luni de închisoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pedeapsa i-a fost aplicată pentru infracţiuni legate de terorism. Alţi doi din cei şapte profesori turci, extrădați la începutul lunii septembrie 2018 din Moldova, au fost condamnaţi la închisoare. Unul dintre ei a primit şase ani de detenţie, iar celălalt – nouă ani.

Cei şapte cetăţeni străini, profesori şi administratori ai reţelei de licee „Orizont”, au fost declaraţi indezirabili şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova pe 6 septembrie 2018. Serviciul de Informaţii şi Securitate a informat că cei şapte sunt suspectaţi de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care ar exista indicii că desfăşoară acţiuni ilegale în mai multe ţări. Familiile profesorilor, dar şi colegii de serviciu, au organizat numeroase acţiuni de protest, cerând întoarcerea lor.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat R. Moldova pentru că a încălcat drepturilor cetăţenilor străini care au fost expulzaţi de pe teritoriul R. Moldova în septembrie 2018. CtEDO a constatat violarea articolelor 5.1 şi 8, din Convenţia pentru Drepturile Omului.

Articole asemănătoare

Back to top button