fbpx

Un rus a pozat gol pe un munte sacru din Bali: Ce sancțiune dură au aplicat autoritățile

Un rus urmează să fie deportat din Indonezia după ce a pozat gol, pe vârful unui munte sacru din Bali. Fotografia îl înfățișează pe bărbat cu pantalonii în vine, pe Muntele Agung. Aceasta a devenit virală pe rețelele sociale săptămâna trecută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul, cunoscut până în momentul redactării articolului sub numele „Yuri”, și-a cerut scuze în mod public. Cu toate acestea, lui Yuri i se va mai interzice să intre în Indonezia timp de cel puțin șase luni.

Muntele Agung, cel mai înalt punct de pe insulă, este considerat căminul zeilor de către hinduși. Un reprezentant al autorităților locale a spus că nu există „nicio scuză” pentru comportamentul turistului. „A încălcat regulile și nu a arătat niciun semn de respect față de cultura noastră”, a declarat șeful Biroului pentru Drepturile Omului din Bali, Anggiat Napitupulu, pentru The Jakarta Post.

Într-un videoclip postat pe Instagram, Yuri a transmis urmăritorilor săi: „Acțiunile mele nu pot fi scuzate. Singurul lucru care a dus la aceste consecințe a fost ignoranța mea”. Mai târziu, turistul a luat parte la o ceremonie specială de curățare. Ritualul este ținut adesea de localnici după astfel de incidente, scrie AlephNews.

Ce reguli trebuie să respecte turiștii în Indonezia

În ultima vreme, Bali și-a sporit eforturile de a reprima turiștii care dau dovadă de comportamente inadecvate. O mulțime de locații din Indonezia sunt recunoscute în rândul turiștilor pentru peisajele lor inedite. Tocmai de aceea, autoritățile din Indonezia au întâmpinat tot mai multe cazuri de turiști care au pozat indecent în zone sacre și lăcașe de cult ale țării.

Anul trecut, actorul canadian Jeffrey Craigen a fost și el deportat din Indonezia. Actorul a suportat consecințele după ce a postat un videoclip cu el dansând gol pe Muntele Batur din Bali. În 2021, internetul a fost șocat de un videoclip ce surprindea un cuplu de ruși făcând sex pe Muntele Batur. Videoclipul scandalos a devenit viral în scurt timp pe internet.

Astfel de acțiuni lipsite de respect față de religie, cultură și istorie au împins autoritățile locale spre implementarea unor legi și politici mult mai stricte. Mai mult, autoritățile au declarat recent că intenționează să interzică turiștilor străini să folosească și motocicletele în Bali. Decizia este consecința unei serii accidente și cazuri în care turiștii au încălcat legile rutiere.

Articole asemănătoare

Back to top button