fbpx

Un nou dosar în Rusia pe numele lui Plahotniuc. Ex-liderul PD și Constantin Țuțu, cercetați penal pentru că ar fi implicați în trafic de droguri

Ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, și democratul Constantin Țuțu sunt cercetați penal în Federația Rusă pentru trafic de stupefiante, în cadrul unei anchete care a început încă în 2012. Întreaga schemă ilegală ar include persoane din Republica Moldova și din Spania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit anchetatorilor de la Departamentul de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus, Plahotniuc este învinuit pe 28 de capete de acuzare, de contrabandă și vânzare ilicită a drogurilor.

Conform anchetei, bănuiții au creat un canal de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE cătra statele CSI pentru comercializarea lor ilegală.

Organizația ar fi fost concepută în perioada iunie-august 2012 și ar fi fost condusă de Oleg Pruteanu și alte persoane din Moldova și Spania.

Rolul lui Țuțu în această schemă ar fi fost de realizare a controlului asupra sindicatului de droguri. Potrivit anchetei desfășurate în colaborare cu organele de drept din Moldova, au fost identificați cel puțin 60 de participanți.

Potrivit Ministerului rus de Interne, Vlad Plahotniuc ar fi fost unul dintre liderii transportului transnațional de droguri, iar Țuțu ar fi efectuat controlul direct asupra acestei activități criminale.

Totodată, reprezentanții comunității conduse de Plahotniuc s-ar fi angajat în „trafic de ființe umane, proxenetism, asasinări la comandă, atacuri de tip rider asupra băncilor și întreprinderilor, deturnarea de fonduri din sistemul financiar și bancar din Moldova”.

Reprezentanta Ministerului rus de Interne, Irina Volk, a menționat că ancheta cauzei penale continuă.

Articole asemănătoare

Back to top button