fbpx

Un lucrător medical din prima linie, către guvernare: „Nu ne numiți eroi, vă doare fix în cot. Acuzați medicii că nu știu să lucreze”

De mai bine de o lună este departe de cei dragi, trăiește după orarul „casă-spital” și luptă cot la cot cu ai săi colegi de breaslă. Vorbim despre un lucrător medical din Moldova, care activează în prima linie, cu pacienți bolnavi de COVID-19, în cadrul unei secții de reanimare. În tot acest context, Victor se arată indignat de iresponsabilitatea de care ar da dovadă guvernarea.

Într-un mesaj transmis pe Facebook, angajatul a vorbit despre eforturile lucrătorilor medicali, cât și neglijența responsabililor față de aceștia.

„… Vii la muncă, îmbraci costumul care e aproape impermeabil și care câteodată se transformă într-o saună mobilă. Uneori ți se umple papucul cu transpirație, nu glumesc. Câteodată, dacă stai locului, pe podea se formează o baltă. Câteodată ți se aburesc ochelarii și nu vezi nimic. Câteodată vrei la baie de nu mai poți, dar rabzi…

Pe parcursul unei gărzi se poate întâmpla orice, dar maximă stimă pentru colegii mei care – în pofida la orice – își păstrează cumpătul, profesionalismul și omenia. Cel mai dureros e să vezi că mai mult de o treime dintre pacienți sunt lucrători medicali, doctori de diferit rang, asistente și infirmiere, aduse din toată țara. Din cauza incompetenței dvs. manageriale, dragă guvernare, nu au avut nici pe departe tot necesarul pentru a se proteja, pentru că – mai apoi – sa fie acuzați că nu știu să lucreze.

Nu ne numiți eroi, nu ne aplaudați, nu ne supraplătiți… Nu ați rezista nici măcar să faceți un simplu cerc prin secție. Puteți să vă faceți reclamă și fotografii cu colete primite oricât, dar nu atentați la lucruri pe care pur și simplu nu le cunoașteți… adică le cunoașteți voi mult prea bine.

Noi suntem dotați cu tot necesarul, datorită conducerii secției care are grijă de noi, însă mulți alții nu au fost la fel de norocoși… Tot mai multe secții și spitale sunt închise pe carantină, dar voi – dragi guvernanți – ați dus o politică tâmpită, absurdă, pentru că va doare fix în cot”, a scris Victor Maximciuc.

De asemenea, angajatul s-a adresat și societății: „Tu, dragă societate, te comporți total iresponsabil în tot acest timp. Nu suntem țapi ispășitori pentru ca să lucrăm așa până în august, în timp ce voi… vă plimbați prin parcuri, iar apoi – îmbolnăvindu-vă – veniți cu lacrimi și așteptați compasiune și înțelegere”.

Vezi tot mesajul mai jos:

Articole similare

Back to top button
Close