fbpx

Un laborator din Chișinău anunță că a cumpărat reactivi ce permit identificarea tulpinii britanice de COVID-19

În timp ce autorităţile noastre sunt încă în aşteptarea rezultatelor laboratorului din Germania, care ar confirma sau infirma prezenţa tulpinii britanice a noului tip de coronavirus, un laborator privat din ţara noastră anunţă că a cumpărat reactivi ce permit identificarea acesteia, scrie Canal2.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În faza de testare, specialiştii au ales aleatoriu 23 de pacienţi, confirmaţi cu COVID-19, iar dintre aceştia, mai mult de jumătate sunt infectaţi cu noua tulpină. Ei susţin că testul depistează noua tulpină cu o precizie de 99,9%.

Kitul de reactivi, care identifică prezenţa tulpinii britanice a ajuns în ţara noastră ieri.

„Testul l-am făcut într-un mod foarte simplu. Din probele pozitive la SARS-COV-2 obţinute ieri. Am ales aleatoriu 23 de probe pozitive pe care le-am testat cu reagentul tulpina britanică. Respectiv, din aceşti 23 de pacienţi, 14 rezultate le-am obţinut ca fiind prezentă tulpina britanică”

Specialiştii precizează că noua opţiune vine ca o completare a investigaţiei cu privire la virusul SARS-COV-2., SCOS. Testarea pacienţilor va începe din data de 9 martie.

„Procedura de prelevare este aceeaşi. Se examinează exodatul din nazofaringe. Pacientul nici va simţi diferenţa. Este acelaşi formular, doar că vor fi adăugate menţiunea cu prezenţa la, cu privire la prezenţa sau absenţa tulpinii britanice.Este deja dovedit că această tulpină are un grad de contagiozitate mai mare. Formele pe care le face acest virus sunt un pic cu risc sporit”

Medicii nu exclud că tulpina britanică s-a răspândit în ţara noastră. Acest lucru ar explica explozia de cazuri de COVID-19 din ultimele zile, susţin ei.

„Într-adevăr avem copii mai mulţi decât aveam, mai exact, începând cu luna februarie. Mai mulţi copii, mai mulţi tineri. Mai mult decât atât, creşte ponderea formelor grave şi foarte grave, simptomatica nu s-a schimbat, dar s-a schimbat severitatea, mai greu răspund la tratament. Da, noi ne gândim la mai multe variante, dar nu ne dăm cu presupusul”

La începutul acestei săptămâni, în cadrul unei emisuni de la un post de televiziune, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că În Moldova a fost confirmată, prealabil, existența tulpinii britanice a COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button