fbpx

Un incendiu, un accident rutier, dar și alte intervenții. În câte situații de risc au fost solicitați salvatorii de Revelion?

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii din Republica Moldova au intervenit în 34 situații de risc. Printre acestea se numără un incendiu și un accident rutier.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un caz în care a fost necesară implicarea pompierilor a avut loc în seara zilei de ieri, în localitatea Roșcani, raionul Anenii Noi, unde un incendiu a cuprins construcția unei ferme de porci. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 20:27. La fața locului a fost îndreptat un echipaj al IGSU din Anenii Noi.

La fața locului s-a stabilit că flăcările au distrus o parte din acoperiș, dar și circa 70 de metri pătrați din podeaua construcției. În urma incendiului au pierit 19 animale, dar nu a avut de suferit nici o persoană. Salvatorii au reușit localizarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire, iar circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a fost necesară implicarea salvatorilor a avut loc în municipiul Chișinău. În dimineața zilei de 1 ianuarie a avut loc un accident de circulație pe strada Muncești. Impactul s-a produs la ora 06:56 între două autoturisme de model Mercedes Sprinter și Toyota. Salvatorii au intervenit pentru a asigura securitatea antiincendiară pe traseu, dar și pentru decuplarea clamelor acumulatoarelor. În urma accidentului nu a fost nevoie de descarcerare.

Potrivit IGSU, pentru asigurarea securității de sărbători activează în regim non-stop peste 500 de salvatori și pompieri.

Articole asemănătoare

Back to top button