fbpx

Un cutremur cu magnitudinea de 4,0 grade pe scara Richter a avut loc aseară în Moldova. L-ai simțit?

Moldova a fost zguduită aseară de un cutremur cu magnitudinea de 4,0 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 21:40 și a avut originea în zona Vrancea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit specialiștilor români de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 139 de kilometri și în România a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter.

Totodată, alte trei seisme de o intensitate medie au avut loc în ultimele două săptămâni în România. Pe 18 mai – un cutremur de 4,2 grade pe Richter, pe 22 mai – un seism de 4,1 grade, iar pe 25 mai – Pământul s-a zguduit cu o intensitate de 3,7 grade.

Arhiva seismelor în România

Amintim că un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc pe 9 ianuarie, la ora 13:36, în zona Vrancea, România. Seismul a fost resimțit atunci și în Republica Moldova. Un alt cutremur puternic a zguduit România în dimineața zilei de 28 octombrie 2018, la ora 03:38, la 200 de metri adâncime. Seismul a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter.

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 200 de cutremure cu magnitudinea de peste 4 grade, multe dintre ele fiind resimțite și în țara noastră.

Arhiva seismelor în Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button