fbpx

Un copil de 12 ani din raionul Fălești, în stare gravă la spital. S-a intoxicat cu monoxid de carbon

O fetiţă de 12 ani a ajuns la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect, care funcționa pe bază de combustibil solid. Cazul a avut loc marţi, 21 martie, într-o locuință din localitatea Izvoare, raionul Fălești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Minora a fost transportată la spital, fiind în stare inconștientă. În prezent, pacienta este în stare gravă, dar stabilă. Potrivit IGSU, incendiu în încăpere nu s-a produs. Cazul este investigat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizarea a surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, dar și sobele alimentate cu combustibil solid și gazos. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon au avut de suferit 61 de persoane, dintre care 30 de copii, iar o persoană a murit.

 

Articole asemănătoare

Back to top button