fbpx

Un cetățean olandez riscă detenție pe viață în Moldova după ce ar fi abuzat sexual doi copii din Cahul

Un cetățean al Olandei în vârstă de 60 de ani, anunțat în căutare de autoritățile europene și învinuit de procurorii din Moldova că ar fi abuzat sexual doi copii din Cahul, a fost trimis în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procurorii îl învinuiesc pe cetățeanul olandez de exploatarea sexuală a doi băieți cu vârstele de 5 și 10 ani. Învinuitul a făcut cunoștință cu familia acestora, în care mai creșteau alți doi copii, și a promis să o ajute să întoarcă la bancă un credit luat de curând pentru procurarea unei case.

Bărbatul nu a susținut financiar familia, dar a spus că va căuta pe cineva în Olanda, care ar putea să-i ajute la reparația casei cumpărate. Între timp, individul îi plătea mamei copiilor, de două ori pe săptămână, câte 200 de lei pentru menaj în casă, iar pe copii îi ducea la distracție.

Așa cum relația a devenit una de încredere, familia i-a permis copilului mai mic să rămână la învinuit peste noapte, care i-a alocat și o cameră separată. Investigația, însă, a demonstrat că bărbatul dormea cu băiatul de 5 ani în camera sa, în același pat, făceau baie împreună și îl supunea abuzului sexual. Fratele lui, de asemenea, era supus ocazional abuzului.

În contextul în care termenul de ședere în Moldova al învinuitului expirase, acesta a fost expulzat din țară, după care a revenit într-o localitate apropiată raionului Cahul, în județul Galați, România, unde îi invita în ospeție pe mamă și cei doi copii. Mai mult decât atât, acesta a insistat și a obținut o procură, care să-i permită să circule cu băiatul mai mic în afara țării.

Notarul a fost cel care a sesizat autoritățile locale, iar primăria satului a convocat o comisie pentru cercetarea situației și a cerut anularea procurii. În acest context, învinuitul a plecat în Georgia, de unde a fost extrădat autorităților de la Chișinău.

Actualmente, bărbatul este deținut în arest preventiv, în așteptarea sentinței. Potrivit legii, ispășirea pedepsei de către acesta ar urma să aibă loc în custodia autorităților din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button