fbpx

Un bucătar, nominalizat la Premiul Nobel pentru pace. Cu ce merite se poate lăuda?

Jose Andres , bucătarul cunoscut în SUA pentru acțiunile sale umanitare, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. World Central Kitchen, organizația non-guvernamentală fondată de acesta, oferă mese gratuite victimelor catastrofelor naturale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jose Andres este spaniol de origine și s-a mutat în SUA la începutul anilor 2000. După cutremurul din Haiti, soldat cu peste 300.000 morți, Andres și-a creat un ONG care să ajute sinistrații, scrie agora.md. În 2012 bucătarul a apărut pe coperta revistei Time, iar în 2015 a primit o medalie în domeniul umanitar de la Casa Albă.

În 2017, peste 3 milioane de mese calde au fost pregătite pentru sinistrații afectați de uraganul Maria, iar la sfârșitul anului trecut, de Ziua Recunoștinței, ONG-ul lui Andres a organizat un prânz pentru victimele incendiilor din California. În ultimii opt ani, voluntarii organizației sale au servit mese calde, echilibrate nutrițional și în același timp savuroase în Florida, Carolina de Sud, Texas și alte regiuni.

Jose Andres deține restaurante în Washington D.C., Los Angeles, Las Vegas, South Beach (Florida), Frisco (Texas) și Dorado (Puerto Rico) și ar putea deveni primul bucătar care primește Premiul Nobel pentru Pace.

Articole asemănătoare

Back to top button