fbpx

Un bărbat din R. Moldova, care a jefuit o bancă din Austria, a fost prins după 19 ani

La aproape 19 ani de la jaful unei bănci din Austria, autoritățile l-au prins pe cel de-al doilea autor. Bărbatul, acum in vârsta de 38 de ani, a fost arestat in Romania și deja extrădat în Austria, scrie stirileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jaful asupra băncii din Gries im Sellrain (districtul Innsbruck-Land) a avut loc in data de 8 septembrie 2004 si fost comis de doi bărbați. Al doilea autor, un cetățean moldovean acum in vârsta de 38 de ani, a fost arestat zilele trecute in Romania si deja extrădat in Austria, potrivit Kronen Zeitung.

Cum s-a petrecut jaful armat

Cei doi făptași purtau caști de motocicliști in momentul jafului, iar unul era înarmat cu pistol cu gaz. O singura angajata a băncii era în clădire în acel moment și a fost amenințată cu arma și constrânsă să predea o suma de bani tâlharilor. Hoții au fugit cu 18.000 de euro, cu un scuter pe care îl furaseră in Innsbruck. La scurt timp, ei au aruncat scuterul pe marginea șoselei.

Autoritățile au efectuat percheziții in aceeași zi, unul dintre cei doi, un cetățean rus, fiind depistat si arestat într-o zona nelocuita din Sellrain. Al doilea bărbat a reușit sa scape.

Ulterior, după câteva ore, au fost arestați un bărbat si o femeie, cetățeni moldoveni, considerați complici. Cei doi bărbați au fost condamnați la câțiva ani de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck, iar femeia a fost achitata.

Un alt complice a fost arestat in Ucraina

In 2021, după 17 ani de la jaf, un alt complice căutat in baza unui mandat de arestare al UE a fost arestat in Ucraina. Cetățeanul moldovean a spionat banca in prealabil si a ținut de paza in timpul jafului. El a fost deja condamnat la 3 ani si 5 luni de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck.

La aproape 19 ani de la jaf, a fost arestat si al doilea făptuitor direct, care era căutat cu mandat european de arestare. Bărbatul a fost arestat in Romania si se afla acum în închisoarea din Innsbruck. Cetățeanul moldovean, în vărsat acum de 38 de ani, a fost audiat de oficiali din cadrul Oficiului Politiei Criminale de Stat, iar acesta si-a recunoscut fapta.

Articole asemănătoare

Back to top button