fbpx

Un bărbat din Costești și-a abuzat sexual fiica minoră, timp de un an. Ce pedeapsă a primit? 

Un bărbat din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost judecat pentru că și-a abuzat fiica de 14 ani. Potrivit poliției, mama fetei se afla de mai mulţi ani la muncă peste hotare, iar fetiţa cu fratele mai mic au rămas în grija tatălui.  

Fiind ameninţată de către acesta să nu spună nimănui despre experienţele sale, copila a tăcut mai bine de un an, până când a îndrăznit să-i povestească mătuşii sale despre coşmarul prin care a trecut. Femeia a alertat oamenii legii, bărbatul de 32 de ani fiind reţinut. În cadrul audierilor, suspectul nu şi-a recunoscut vina în comiterea infracţiunilor incriminate. Prima instanță la condamnat la 20 de ani de închisoare, sentința fiind cu drept de atac.

Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, în cursul anului 2018 a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracţiunilor cu caracter sexual şi ale infracţiunilor contra vieţii şi sănătăţii, fiind pornite 373 urmăriri penale pe fapte de abuz sexual, faţă de 332 de cazuri iniţiate în anul 2017.

Studiul mai arată că, în 58 de cazuri copiii au fost abuzaţi în familie (de către concubinul mamei – 14 cazuri, părinţi biologici – 8 cazuri, bunel – 2, frate – 2; alte rude – 5 şi minori-27).

Articole asemănătoare

Back to top button