fbpx

Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare aproape 30 de ani a fost împușcat mortal după ce a fost eliberat

Un bărbat din Philadelphia, condamnat pe nedrept, care a petrecut aproape trei decenii în închisoare înainte de a fi eliberat anul trecut, a fost împușcat mortal în timp ce participa la o înmormântare, au transmis autoritățile, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Christopher Williams, în vârstă de 62 de ani, a fost împușcat în cap, în cimitirul Mount Peace, în urmă cu câteva zile, a precizat poliția din Philadelphia, potrivit NBC News.

Până în acest moment în caz nu a fost făcută nicio arestare.

Williams a fost dus la spital imediat după ce a fost împușcat, însă a fose declarat mort.

Williams fusese condamnat în două cazuri separate, un triplu omor din 1989 și uciderea lui Michael Haynesworth, în același an.

Williams și co-inculpatul Troy Coulston au fost condamnați pentru uciderea lui Haynesworth în 1992. Apoi, în 1993, Williams și co-inculpatul Theophalis Wilson au fost condamnați pentru triplul omor.

Decenii mai târziu, procurorii din Philadelphia au respins condamnările pentru crimă în cazul lui Williams în ambele cazuri, după ce au găsit mărturii viciate și dovezi pe care poliția le-a ascuns.

După ce a fost eliberat în 2021, Williams a lucrat ca tâmplar și spera să înceapă propria afacere în construcții și să angajeze condamnați eliberați, a declarat avocatul lui, Stuart Lev.

„Este incredibil de tragic. Bărbatul acesta a stat zeci de ani de închisoare și a fost condamnat la moarte pentru crime pe care nu le-a comis, pentru că sistemul a eșuat”, a spus Lev miercuri.

„A continuat să lupte și nu a renunțat. A continuat să insiste și să încerce diferite moduri de a arăta că este nevinovat.”

Un reprezentant al procurorului districtual din Philadelphia, Larry Krasner, a spus că uciderea lui Williams a fost „tragică” și că regretă că acesta nu s-a bucurat mai mult de libertate.

„Ceea ce a îndurat Chris după ce a fost condamnat de două ori pe nedrept este de neînțeles”, a declarat Jane Roh, reprezentantul al procurorului districtual.

„Și faptul că libertatea sa de scurtă durată a fost marcată de chinuri, pentru că Pennsylvania este unul dintre cele 12 state din SUA care nu îi compensează pe cei condamnați pe nedrept, este inadmisibil”.

Articole asemănătoare

Back to top button