fbpx

ultima oră | Șeful unei secții de chirurgie și alți patru moldoveni au pierdut lupta cu noul coronavirus

Alți cinci pacienți din Moldova, infectați cu noul coronavirus, s-au stins din viață. Informația a fost comunicată în această seară de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un caz este vorba despre o femeie de 80 ani, originară din municipiul Chişinău. Ea mai suferea de cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială de gradul II și tiroidită autoimună.

Alt caz este despre o femeie de 68 ani, din Chişinău, transferată de la IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, pe 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Ea mai avea diabet zaharat de tip doi, hipertensiune arterială de gradul III și cardiopatie ischemică.

Un alt deces este cazul unui bărbat de 76 ani, din raionul Donduşeni, internat pe 8 aprilie la IMSP SC Bălți, suferind și de cancer de intestin.

Alt pacient era un bărbat de 72 ani, din raionul Glodeni, internat pe 11 aprilie la SR Glodeni, suferind și de diabet zaharat de tip doi, cardiopatie aterosclerotică, HTA de gradul II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

Totodată, cu regret anunţăm că astăzi a fost înregistrat un caz de deces în sistemul medical. Este vorba de Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, în vârstă de 68 ani. Aceasta a fost internat pe 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat de tip doi, hipertensiune arterială de gradul III și cardiopatie mixtă.

„Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător care și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate”, a transmis MSMPS.

Amintim că, pe parcursul a 24 de ore, au mai murit alți doi moldoveni infectați cu noul coronavirus. Așadar, în total, numărul deceselor ajunge la 67. Momentan, numărul total al cazurilor de infectare este de 2472. Din acest total, 457 de persoane au fost tratate.

Articole asemănătoare

Back to top button