fbpx

ultima oră | Moldovagaz va solicita ANRE revizuirea tarifului la gazele naturale

SA „Moldovagaz” va solicita Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revizuirea tarifului la gaz. Despre aceasta a anunțat Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Aș vrea să explic, încă o dată, o chestiune foarte simplă. Astăzi SA „Moldovagaz” cumpără gaz de la furnizorul de gaze naturale la prețul de 647 de dolari SUA pentru mia de metri cubi și-l vinde consumatorului, inclusiv celor industriali – cu 430 de dolari pentru mia de metri cubi. Desigur, formula de calculare a tarifului este mai complicată, însă, esența situației constă în faptul că întreprinderea este obligată să activeze în pierdere. Reieșind din considerente pur economice, pentru a reuși depășirea acestei probleme, trebuie să căutăm soluții exclusiv comerciale. Această soluție este adresarea la ANRE cu solicitarea de a revizui tariful în conformitate cu prețul real al gazului pe piață”, a precizat președintele Consiliului de Administrație, într-o postare pe Telegram.

ZUGO amintește că, Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență în sectorul energetic din R. Moldova.  Solicitarea privind starea de urgență a fost înaintată de Guvern și aceasta a fost instituită pentru următoarele 60 de zile.

Citește și: doc | Scrisoarea prin care Gazprom amenință că va sista livrarea de gaze în R. Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button