fbpx

ultima oră | Moldova ar putea începe vaccinarea împotriva COVID-19 în februarie. Medicii din reanimare – primii pe lista beneficiarilor

Republica Moldova ar putea primi primul lot de vaccin împotriva COVID-19 până la sfârșitul lunii ianuarie. Anunțul a fost făcut luni de reprezentanții Ministerului Sănătății (MSMPS) în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Administrarea preparatului ar putea începe în februarie. La prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, doctorii din secțiile de reanimare și terapie intensivă și angajații spitalelor cu profil COVID-19.

Ulterior, se vor putea vaccina ceilalți doctori și specialiști medicali, personalul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), dar și studenții care învață la medicină.

A doua etapă prevede imunizarea adulților din grupuri de risc, persoanele care au comorbidități, lucrătorii sistemului penitenciar.

Vaccinarea va fi gratuită pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, iar în cadrul procesului se vor respecta toate măsurile de protecție necesare. Imunizarea persoanelor care au fost infectate se va face după recuperare, însă nu se va solicita un test la anticorpi.

Înainte de vaccinare, persoana va semna un acord și va fi informată despre posibile reacții adverse. La fel, persoanele vor primi un certificat de imunizare, iar în cazul unor probleme de sănătate în urma administrării preparatului, va primi ajutorul medical corespunzător.

Deocamdată se estimează o posibilitate de vaccinare a circa 20% din populație. Precizăm că, anterior, reprezentanți ai sistemului de sănătate anunțau că pentru a fi eficientă imunizarea, este necesară administrarea medicamentului la circa 70% dintre cetățeni și că procesul ar putea începe abia în toamna anului 2021.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button