fbpx

ultima oră | Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare cu confiscarea averii

Oligarhul Ilan Șor, a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”.  O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi, de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Olesei Stamate, președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, bunurile acestuia vor fi confiscate în favoarea statului.

În sfârșit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor – condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova – bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului – 5 miliarde de lei! Și asta doar pe dosarul pe care s-a dat decizia azi, mai urmează și altele”, a scris Stamate.

Amintim că, Ilan Șor este cercetat penal în mai multe dosare, majoritatea fiind deschise după ce a fugit din țară în anul 2019.

Totodată, este principalul figurant al dosarului care vizează frauda bancară din Republica Moldova. În octombrie curent, SUA a impus sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în R. Moldova. Printre acestea se numără Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc și mai multe persoane asociate acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button