fbpx

ultima oră | Copiii vor învăța de acasă, iar unele magazine își vor relua activitatea. Ce alte decizii a luat Comisia pentru Situații Excepționale?

După ședința Comisiei Situații Excepționale, premierul Ion Chicu a anunțat că au fost luate mai multe decizii cu privire la situația de urgență declanșată în țară. Așadar, s-a hotărât, momentan, ca instituțiile de învățământ să fie închise până pe 31 martie, iar activitatea unor magazine să fie reluată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ceea ce ține programul de învățământ, prim-ministrul a precizat că vor fi luate măsuri, astfel încât copiii să învețe de acasă, iar că extinderea „vacanței” ar putea fi revizuită pe parcurs.

De asemenea, Chicu a anunțat că, de luni, anumite magazine vor fi redeschise: „Din 23 martie 2020, o să fie reluată activitatea de comerț cu amănuntul a articolelor igienico-sanitare, adică magazine separate care prestează acest gen de comerț. Totodată, va fi reluată și activitatea magazinelor agricole cu produse necesare în procesul tehnologic al producătorilor agricoli, pentru că sunt necesare acestui sezon”.

Comisia a mai decis ca în cadrul Agenției Servicii Publice, de luni, va activa un număr limitat de servicii: „E vorba de cele pentru agenții economici, documente cadastrale, certificate de deces, dar vor fi oferite doar cu programare preventivă”.

Premierul a spus că toate examenele pentru permis auto se sistează, iar restricții de activitate vor fi și la Poșta Moldovei.

Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia și de a oferi dreptul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să asigure finanțarea pentru procurarea în regim de urgență a unui număr suplimentar de mănuși și măști medicale.

Articole asemănătoare

Back to top button