fbpx

UE va renova zece școli din R. Moldova. Bugetul total

Zece școli vor fi renovate și dotate cu echipament modern în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Accentul va fi pus pe digitalizarea instituțiilor. Proiectul are un buget de zece milioane de euro și va fi implementat în următorii patru ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, 10 școli din Republica Moldova au fost alese de Uniunea Europeană, UNICEF și PNUD pentru a fi renovate și dotate cu echipament modern, ceea ce va crește accesul la educație de calitate al elevilor, în special al celor din mediile defavorizate. Vor fi procurate tehnologii asistive, iar profesorii și cadrele didactice de sprijin vor fi instruiți cu privire la utilizarea acestora.

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, în următoarele două săptămâni, Guvernul va selecta cele zece instituții beneficiare din rețeaua totală de 35 de școli model.

Proiectul este ancorat în prioritățile Guvernului stabilite în Strategia de dezvoltare „Educație 2030” și este menit să abiliteze toate părțile interesate să contribuie la îmbunătățirea calității educației. Proiectul va fi implementat de UNICEF și PNUD.

Articole asemănătoare

Back to top button