fbpx

Ucrainenii sărbătoresc astăzi Ziua Independenței. Cum l-a felicitat Igor Dodon pe președintele din țara vecină?

Astăzi, 24 august, ucrainenii sunt în plină sărbătoare, celebrând Ziua Independenței țării lor. În acest sens, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare omologului său din statul vecin, Vladimir Zelenski.

„Îi adresez Președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, cele mai calde urări de bine cu ocazia Zilei Independenței țării.

Această sărbătoare îmi oferă plăcuta ocazie să menționez că dezvoltarea relațiilor de prietenie și de bună vecinătate cu Ucraina în diverse domenii, bazate pe încredere și parteneriat constructiv, reciproc avantajos, constituie pentru țara noastră o prioritate.

Țin să subliniez că Republica Moldova mereu a susținut, susține și va susține în continuare integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele ei recunoscute la nivel internațional.

Îmi exprim speranța că în cel mai scurt timp vom avea o întrevedere bilaterală, în cadrul căreia vom putea discuta întregul spectru de întrebări legate de dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și Ucraina”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Articole similare

Close