fbpx

Troleibuzele fără fir vor circula și spre Ialoveni. Când va fi lansată ruta nr. 36?

Veste bună pentru locuitorii din Ialoveni. În curând, aceștia vor putea ajunge la Chișinău cu troleibuzul. Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornîi, lansarea noii rute este preconizată pentru 8 februarie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Contactat de reporterul ZUGO, Ciornîi a declarat că spre suburbie vor circula trei unități de transport, însă numărul acestora ar putea fi suplinit pe parcurs, în dependență de fluxul de călători care se va înregistra. Acesta a mai adăugat că se dorește ca și la Ialoveni să circule cinci troleibuze, așa cum este și în cazul altor suburbii.

Anterior, locuitorii din Ialoveni s-au plâns că singura linie de microbuz care leagă oraşul de capitală este supraaglomerată. Recent, subiectul a fost discutat şi în cadrul unei şedinţe a primăriei Ialoveni, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai ministerului economiei şi ai Agenţiei Naţionale Transport Auto.

Anterior au fost lansate alte 6 linii de troleibuz cu propulsie autonomă:

  • Ruta nr. 30 „Aeroportul Internaţional – Piața Marii Adunări Naționale”
  • Ruta nr. 31 „str.31 August 1989 – or. Sângera”
  • Ruta nr. 32 „com. Stăuceni – str. Alexei Mateevici”
  • Ruta nr. 33 „Universitatea Agrara – Parcul „La Izvor”
  • Ruta nr. 34 „str. Tighina – com. Trușeni (str. 27 August)
  • Ruta nr. 35 „str. V. Alecsandri – or. Durlești”

Menționăm că pentru anul 2019 este planificată asamblarea a 30 de troleibuze noi, cu propulsie autonomă, iar in acest scop în bugetul municipal au fost prevăzuți 102 milioane lei.

Articole asemănătoare

Back to top button