fbpx

Trei motive de ce să apelezi la un agent imobiliar și cum să alegi unul bun

Cererea de terenuri de vânzare în Chișinău, de apartamente sau de imobile în Chișinău este în continuă creștere, fenomen generat, în special, de migrația populației sau de creșterea tot mai mare a populației care revine de peste hotarele țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiecare persoană își caută un loc în care să trăiască și să se dezvolte, o nevoie absolut normală. În acest material, vă propunem trei avantaje ale colaborării cu un agent imobiliar în tranzacții.

Atenție, folosim cuvântul „colaborare”, deoarece anume pe colaborare și pe respect trebuie să se clădească aceste raporturi.

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe sau poate a unui spațiu cu potențial economic, e cazul să nu ratați acest material.

1. Un agent imobiliar reduce riscul fraudelor în tranzacții

Să ne imaginăm cazul în care un vânzător de imobile încearcă să influențeze, prin metode ilicite, voința cumpărătorului. În acest caz, victima poate să piardă banii sau să devină parte dintr-o tranzacție care o dezavantajează în mod evident.

Rolul unui agent imobiliar în aceste cazuri este să intermedieze legal tranzacția și să fie sigur că între vânzător și cumpărător au loc niște rapoarte în strictă conformitate cu ambele lor interese.

2. Un agent imobiliar filtrează ofertele

Nu este deloc ușor să cumperi un imobil în prezent, deoarece există o abundență de platforme și de anunțuri unde se găsesc tot felul de oferte, unele de bună credință, altele mai puțin, dar în care se reflectă parțial informația cu privire la bunul imobiliar care urmează să fie comercializat. Din aceste motive, agentul imobiliar are funcția de a filtra ofertele care se potrivesc conform cerințelor clientului care a apelat la serviciile sale. În acest fel, se economisesc resurse de timp și de energie, de bani și de eforturi comune. Cel mai important, în acest caz, este să se comunice proactiv și să i se furnizeze agentului toate detaliile cu privire la bunul imobiliar dorit.

3. Un agent imobiliar se ocupă de tot itinerariul tranzacției

Este încă un avantaj important, deoarece se ușurează considerabil sarcina birocratică din cadrul tranzacțiilor. Acesta îi ghidează pe vânzător și cumpărător de-a lungul tuturor procedurilor, economisindu-le bani și timp.
Succesul tuturor acestor avantaje vine doar în cazul în care în companiile de imobiliare din Chișinău se pune accent major pe instruirea calitativă a agenților imobiliari și pe creșterea lor profesională.

Proiectul RE/MAX Moldova vă oferă posibilitatea de a colabora cu agenți imobiliari de un profesionalism indiscutabil. Apelați pentru consultații și pentru tranzacții la cheie.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button