fbpx

Trei idei de decor minimalist pentru sufrageria ta

Latură a designului contemporan sau modern, stilul minimalist se defineşte printr-un decor aerisit şi luminos, realizat din forme simple, geometrice, curate şi linii drepte, care nu tolerează mobilierul masiv şi excesul de culori. Minimalismul s-a impus în designul interior la începutul secolului al XX-lea şi reprezintă curentul care a reuşit să elibereze interioarele caselor de obiectele inutile şi de excesul de ornamente sau zorzoane, care dau senzaţia de „prea mult”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Puţinele piese de mobilier trebuie să fie multifuncţionale şi practice, poate tocmai de aceea minimalismul este preferat de persoanele moderne, tinere, dinamice care aleg să se înconjoare doar de obiecte de primă necesitate şi nimic în plus. În schimb, nu este recomandat colecţionarilor de obiecte mărunte şi iubitorilor de mici detalii sau numeroase obiecte decorative. Designerii susţin, însă, că acest stil reprezintă mult mai mult: este o stare de spirit, o viziune asupra vieţii şi a spaţiului în care locuim.

Minimalismul în designul interior se bazează pe câteva scheme cromatice specifice și pe un decor structurat cu totul altfel față de cel tradițional. Cu câteva idei creative și cu un magazine ca PromStore, unde vei putea găsi obiectele potrivite, îți vei transforma sufrageria într-un spațiu amenajat cu gust, în stil minimalist. Iată care sunt cele mai importante reguli pe care ar trebui să le ai în vedere:

  • Creează spații deschise oriunde ai posibilitatea și evită pereții despărțitori care nu au un rol important în compartimentarea casei. Bucătăria open space, care include sufrageria și camera de zi, uneori și holul, fluidizează traficul din casă, mărește vizual spațiul și facilitează interacțiunea socială, dar are și câteva dezavantaje, precum absența intimității.
  • Asigură suficientă lumină naturală în fiecare încăpere, pentru o atmosferă cât mai caldă.
  • Optează pentru un aspect unitar în tot apartamentul. Folosește o gamă restrânsă de materiale și culori și păstrează continuitatea dintr-o încăpere în alta.
  • Adaugă personalitate casei tale cu ajutorul culorilor mate pentru tavan, pereti si podea. Ideal este să păstrezi majoritatea suprafețelor cât mai simple și să accentuezi doar câteva cu ajutorul materialelor texturate.
  • Uită de baghetele și casetele decorative din polistiren pentru tavan și pereți, de dulapurile bogat ornamentate și de mobilierul cu picioare arcuite. Fiecare element din decor trebuie să fie simplificat.

Uite cum poți amenaja o sufragerie astfel încât să-ți îndeplinească toate nevoile, ținând cont de subtilitățile unui stilul minimalist.

Spațiul pentru muncă

Sunt unele zile în care munca te urmărește și acasă sau poate chiar lucrezi de acasă și ziua sufrageria ta se transformă în birou. Dacă îți este și ție cunoscută una din aceste situații, atunci să știi că un spațiu dedicat pentru astfel de activități, se potrivește de minune într-un living minimalist. Nu uita că singura regulă este să-ți fie de folos.

Câteva sfaturi:

  • Alege un mobilier cât mai simplu ca formă și culoare;
  • Folosește spații dedicate pentru depozitare – sertare, cutii;
  • Păstrează locul mereu ordonat – încearcă să ai cât mai puține obiecte rămase la vedere când nu le folosești.

Loc pentru citit

Relaxarea și odihna își au rolul lor în viață. De aceea, când ai în minte o sufragerie în stil minimalist, nu uita și de pauze. Dacă îți place să citești, dedică o zonă din cameră pentru asta.

Câteva sfaturi:

  • Personalizează locul după placul tău;
  • Adaugă un pic de natură și culoare;
  • Fă-l cât mai confortabil posibil;
  • Optează pentru lămpi de masă care să ofere lumină confortabilă pentru citit.

Zona de luat masa

Amenajează un loc special unde să stai la masă în tihnă, alături de cei dragi. Într-o sufragerie în stil minimalist nu-i nimic mai simplu de făcut.

Câteva sfaturi:

  • Optează pentru lemn, sticlă sau metal pentru masa;
  • Alege vaze pentru flori din aceeași gamă cromatică cu restul obiectelor din interior;
  • Luminează spațiul cu o nuanță caldă de zugrăveală;
  • Redu decorațiunile la minimum.

Nu uita că minimalismul este un stil de amenajare extrem de personal și nu există rețete sigure care să fie potrivite în orice situație. Minimalismul răspunde direct nevoilor tale, nu ultimelor tendințe în designul interior.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button