fbpx

Topul celor mai frumoase plaje din Europa. Ce destinații trebuie să alegi pentru o vacanță de neuitat

Temperaturile ridicate din această perioadă ne trimit cu gândul la vacanțele de vară, petrecute pe plajă. Mulți români și-au făcut deja rezervări la mare pentru acest sezon, însă, pentru cei care sunt încă indeciși, The Guardian a făcut un top al celor mai frumoase plaje din Europa. Sunt variante pentru toate gusturile și toate buzunarele. Grecia, Spania și Portugalia se regăsesc cu cele mai multe plaje în clasamentul făcut de britanici, relatează digi24.ro

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Plaja Elafonissi din Creta sau ”plaja roz”, cum mai este cunoscută, și-a dobândit renumele pentru aspectul său sălbatic, ce se îmbină perfect cu nisipul fin de o culoare deosebită, dar și cu apa turcoaz. Dacă ajungeți în zonă, trebuie să știți că plaja din sud-vestul insulei Creta este declarată zonă protejată. Așa că nu veți avea voie nici măcar să culegeți o scoică. Nici amplasarea șezlongurilor pe plajă nu este permisă. Cu toate acestea, cei care vânează astfel de locuri exotice spun că destinația e de neratat. O cameră dublă aici costă 290 de lei pe noapte.

Rămânem în Grecia. De data aceasta ne uităm la plaja Sarakiniko. Sau ”plaja Lună”, cum mai este numită datorită rocilor vulcanice care o înconjoară. Este, așadar, perfectă pentru cei care preferă stâncile în locul nisipului fin. Cei care vin aici vor să sară în apă de pe pietre și să exploreze epavele aproape scufundate. Trebuie să știți că prețurile în zona plajei sunt ceva mai piperate. O noapte de cazare într-o cameră dublă poate ajunge și la 1.200 de lei.

O altă plajă din topul celor mai frumoase din Europa este Casela Velia din Portugalia. Este mult mai liniștită și pustie, asta pentru că și facilitățile sunt reduse. Aici nu veți găsi cafenele, restaurante sau magazine. Nici măcar salvamari nu sunt pe această plajă. Cu toate acestea, zona este recomandată pentru aspectul său sălbatic și pentru plantele deosebite. Cazarea lângă plaja din Portugalia nu este foarte ieftină. O noapte pentru două persoane costă aproximativ 840 de lei.

Apă de culoare verde smarald și stânci abrupte – cu acestea reușește plaja Torimbia din Spania să cucerească, an de an, turiștii. Aici vă puteți bucura, însă, și de munte. Astfel că locul e perfect și pentru cei dornici de drumeții. Este o destinație des aleasă pentru peisajul cu pășuni verzi de pe plajă, dar și pentru bunătățile din zonă. Vara se servesc pești la grătar, băuturi și înghețată. Este important de menționat că nu se poate ajunge pe plajă decât după o călătorie la pas de aproximativ 15 minute. Asta pentru că toate mașinile rămân în parcarea de pe stâncă! În această zonă, prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 320 de lei.

O plajă neobișnuită, dar la fel de frumoasă este Glasilon din nordul Irlandei. E drept, vremea este destul de capricioasă, dar turiștii care au trecut pe aici au fost încântați de compania pe care au avut-o și nu au mai ținut cont de vreme. Vorbim de zecile de vaci care pasc, în apropierea oamenilor, chiar pe plajă. Peisajul unic este completat de cel mai înalt munte din provincie și de singurul fiord din Irlanda. Plaja cu nisip alb este comparată de britanicii care au realizat acest clasament cu plajele din Caraibe. O astfel de experiență scoate din buzunar 320 de lei pentru o noapte de cazare.

Deși în topul realizat sunt 40 dintre cele mai frumoase plaje din Europa, România nu a ocupat niciun loc.

Articole asemănătoare

Back to top button