fbpx

Timp de 24 de ore, peste 2000 de persoane au traversat frontiera de stat. Câți moldoveni au revenit acasă?

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 2437 de traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1600 de traversări persoane, dintre care 780 de treceri au fost la frontiera moldo-română, 593 de treceri – la frontiera cu Ucraina și 227 de treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

PTF Leușeni – 504 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 227 de traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 223 de traversări persoane;
PTF Sculeni – 166 de traversări persoane;
PTF Otaci – 168 de traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 10 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– o persoană a fost depistată la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn național;
– un conațional a fost documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2437 de persoane și completate 1600 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1377 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Trei călători au prezentat stare subfebrilă și conform procedurii de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoanele.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară două rute charter din Londra și Lisabona, fiind înregistrați 220 de pasageri moldoveni.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore, au înregistrat 60 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal și-au intensificat mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără:

– monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară;
– detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția coronavirus de tip nou;
– izolarea de celelalte persoane;
– solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

Articole asemănătoare

Back to top button