fbpx

Țigările, mai scumpe. Cât va costa un pachet din 1 aprilie

Țigările se scumpesc începând de luni, 1 aprilie. Serviciul Fiscal de Stat anunță că un pachet de țigări nu va putea fi comercializat la un preț mai mic de 38,5 lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Atenționăm asupra faptului că se interzice vânzarea de către orice persoană a țigaretelor și a țigărilor de foi (cigarillos) la preț mai mic decât cel de referință – 38,5 lei. De asemenea, încălcarea acestei prevederi atrage după sine aplicarea sancțiunii”, precizează SFS.

Conform prevederilor din Codul fiscal, prețul de referință (per pachet) reprezintă valoarea rezultată prin aplicarea (înmulțirea) cotei accizei minime pentru anul de referință la volumul în expresie naturală (1000 bucăți) cu coeficientul de 1,46 înmulțit la numărul de țigarete în pachet și împărțit la 1000. Pentru anul 2024 cota minimă a accizei pentru 1000 de unități de țigări sau țigări de foi constituie 1318,62 lei, astfel încât prețul de referință pentru un pachet ce conține 20 de unități de produs menționat constituie 38,5 lei.

Amenda oscilează între 30% și 50% din valoarea țigaretelor sau a țigărilor de foi aflate în stoc la momentul controlului, pornind de la prețul de referință.

Articole asemănătoare

Back to top button