fbpx

„Teradio-Moldova” a răspuns contestației depusă de Valeria Pasha. Reacția interpretei

Compania „Teleradio Moldova” a răspuns contestației depuse de interpreta Valeria Pasha, care își exprimă nemulțumirea față de decizia comitetului organizatoric al preselecției naționale a Concursului Eurovision, de a o desemna pe interpreta Natalia Barbu ca învingătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Teleradio Moldova” subliniază că În conformitate cu reglementările Uniunii Europene pentru Radio și Televiziune, fiecare țară este reprezentată de facto de radiodifuzorul public, iar acesta are latitudinea exclusivă de a decide cine va reprezenta țara la concursul Eurovision și modul de organizare a selecției.

Compania menționează că, conform Regulamentului aprobat în privința desfășurării selecției naționale și desemnării reprezentantului, concurenții confirmă prin înregistrarea la concurs că sunt de acord cu toate prevederile regulamentului și condițiile stabilite de Comitetul de organizare.

În ceea ce privește acuzațiile de manipulare a votului, „Teleradio Moldova” a subliniat că au existat bănuieli rezonabile încă de la început cu privire la televoting, având în vedere sesizările anterioare ale unor concurenți cu privire la încercări de falsificare a procedurii. Compania a menționat că a implementat un soft dedicat concursului Eurovision pentru verificarea voturilor și a descoperit aproximativ 950 de voturi invalide, provenind de la numere de telefon nevalide în prezent.

De asemenea, potrivit „Teleradio Moldova”, un număr semnificativ de voturi au provenit din 48 de țări, inclusiv din unele exotice, cum ar fi Aruba, Bahamas, Bangladeș, Barbados, Indonezia sau Vietnam, probabil prin utilizarea unui program VPN.

După ce a fost anunțată decizia Comitetului de Organizare al „Teleradio Moldova” privind invalidarea a 950 de voturi, interpreta Valeria Pasha s-a arătat nemulțumită și a declarat că va solicita sfaturile juriștilor pentru a decide cum să acționeze în continuare în privința preselecției naționale pentru Concursul Eurovision 2024.

Într-o declarație, Pasha a exprimat neîncrederea față de rezultatele verificărilor voturilor, susținând că acestea ar fi fost făcute doar asupra voturilor primite de ea, nu și asupra celorlalți participanți la concurs. Ea a contestat faptul că a primit voturi inclusiv din Bangladesh, argumentând că voturile ar trebui să provină doar de pe numerele moldovenești.

„Am primit răspuns la contestație, dar nimic nou. Au fost aceleași argumente pe care le-am auzit și în cadrul dezbaterilor, doar că de data aceasta în formă scrisă”, a declarat Pasha.

Ea a subliniat că a primit mesaje de la susținători din diferite părți ale lumii, inclusiv din Zambia, și s-a întrebat retoric cum se face că „Teleradio Moldova” transmite mesaje din această țară africană.

Interpreta a mai adăugat: „De ce au fost verificate doar voturile mele, iar ale altor participanți nu au fost? În continuare vom solicita sfaturile juriștilor și vom hotărî cum vom acționa mai departe.”

Reacțiile vine în urma contestației depuse de Valeria Pasha, care a obținut 10 puncte din partea juriului și 12 puncte din partea telespectatorilor, la fel ca și interpreta Natalia Barbu. Comitetul de organizare a decis să desemneze învingătoare concurenta cu cel mai mare punctaj din partea juriului profesionist.

Articole asemănătoare

Back to top button