fbpx

Telescopul James Webb a descoperit cea mai rece gheață din univers: Adăpostește molecule esențiale pentru viață

Telescopul spațial James Webb a descoperit încă o curiozitate cosmică superlativă: cea mai rece gheață din universul cunoscut, scrie Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Nature Astronomy, această gheață interstelară are o temperatură de minus 262 de grade Celsius.

Formațiunile au fost găsite ca parte a unui nor molecular care formează stele, ce se află într-o regiune a spațiului numită Chamaeleon I, în partea de sud a constelației Chamaeleon, la aproximativ 500 de ani lumină de Pământ. Datorită camerei puternice cu infraroșu apropiat (NIRCam) de la Webb și a unui fundal iluminator de lumină stelară, astronomii au reușit să repereze moleculele înghețate care ar fi trecut neobservate până acum.

James Webb ar fi putut descoperi viață în univers

Gheața include și elemente vitale pentru formarea unei planete locuibile, cunoscute în mod colectiv sub numele de CHONS: carbon, hidrogen, oxigen, azot și sulf. Oamenii de știință au descoperit că gheața a venit sub formă de molecule organice, precum metanol și posibil etanol, precum și alți compuși esențiali pentru viață, inclusiv dioxid de carbon, amoniac, metan și, desigur, apă.

Acest lucru ar putea avea implicații masive asupra înțelegerii noastre a apariției vieții în univers, spun oamenii de știință.

Articole asemănătoare

Back to top button