fbpx

Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu: Nu e o eroare, e un nume de oraș

Pentru a ne antrena vorbirea, de multe ori recurgem la pronunțarea frământărilor de limbă. Și dacă pentru unii această activitate este problematică, pentru locuitorii unor sate și orașe din lume este absolut simplu să zică cuvinte care depășesc 30 sau chiar 50 de litere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu poate reprezenta pentru unii o frământare de limbă, însă pentru alții, acesta este orașul natal. Numele localității, amplasate pe Insula Nordică a Noii Zeelande, este cel mai greu de pronunțat din lume, întrucât și localnicii îi spun, pe scurt, Taumata.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch completează clasamentul celor ma greu pronunțabile cuvinte. Satul este amplasat în nordul Țării Galilor, în Anglesey și înseamnă „Biserica Sf. Mary în luminişul pădurii de aluni lângă râu, aproape de Sf. Tysilio al peşterii roşii”.

Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä este cel mai lung nume de regiune din Finlanda și poate fi găsit în Laponia.

Tápiószentmárton este numele unui sat din apropierea Budapestei, capitala Ungariei, care are o populație de 5412 de locuitori.

Eyjafjallajökull este de fapt denumirea unui ghețar care acoperă muntele vulcanic Guðnasteinn și care în traducere înseamnă „ghețar muntos insular”. Acesta nu a fost atât de cunoscut până acum un an, când a erupt vulcanul islandez, cauzând probleme traficului aerian timp de mai multe zile.

Tlalpujahua este un oraș mic amplasat la câțiva kilometri de capitala Mexicului, Ciudad de Mexico. În localitate își duc traiul aproape 4000 de mexicani, iar până în 1930 acesta s-a făcut remarcat în calitate de oraș minier.

Articole asemănătoare

Back to top button