fbpx

Talibanii au ordonat închiderea saloanelor de înfrumusețare și le-au interzis femeilor să mai lucreze în mall-uri

Talibanii au stabilit ca în termen de cel mult 10 zile saloanele de înfrumusețare pentru femei să fie închise și le-au interzis femeilor să lucreze în centrele comerciale, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Măsura anunțată marți este ultima dintr-un șir de decizii luate de guvernul taliban din Afganistan care au restrâns drepturile femeilor.

Anterior, talibanii au ordonat tuturor organizațiilor neguvernamentale locale și internaționale din Afganistan să suspende munca angajatelor. Motivul invocat este nerespectarea de către angajate a regulilor guvernului taliban cu privire la hijab, acoperământul de cap pe care femeile trebuie să îl poarte în public.

Presa afgană a raportat, de asemenea, că Ministerul Învățământului Superior din guvernul taliban a ordonat suspendarea studentelor din universitățile publice și private din Afganistan. Ministrul Învățământului Superior al Afganistanului a spus că educația fetelor în universitățile laice încalcă legile Islamului și este contrară tradițiilor islamice.

Măsura vine la trei luni după ce multe femei din Afganistan au dat examen de admitere pentru a intra la facultate. Însă și atunci, domeniile în care puteau aplica fuseseră limitate.

Astfel, acestea nu mai aveau acces la medicina veterinară, inginerie, economie și agricultură, iar accesul la facultățile de jurnalism fusese limitat sever.

După preluarea puterii de către talibani, anul trecut, studentele au fost separate de colegii lor bărbați în unitățile de învățământ superior. Femeile au fost nevoite să folosească intrări separate. De asemenea, la orele la care asistau femei nu puteau preda decât profesoare, nu și bărbați.

În noiembrie, autoritățile au interzis accesul femeilor și în parcurile de distracție.

Articole asemănătoare

Back to top button