fbpx

tabel | Fără crime, atacuri armate și cataclisme. Moldova a ocupat locul 46 în topul celor mai sigure țări din întreaga lume

Dintr-o listă de 180 de țări, care și-au primit scorul de siguranță pentru populație, acordat în baza mai multor criterii, Moldova s-a clasat printre primele 50 de state.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Punctajul este oferit conform unor factori precum pacea și războiul, securitatea cetățenilor și riscul calamităților naturale. Potrivit clasamentului, în capul listei se regăsesc, în mare parte, de țări europene cu un nivel de trai dezvoltat și facilități pentru locuitori.

Cea mai sigură țară în 2019 este declarată Islanda, urmată de Elveția, Finlanda și Portugalia, în timp ce la capătul listei se află țări precum Filipine, Yemen și Guatemala, a căror situație a fost recunoscută drept periculoasă pentru locuitori.

În același timp, Rusia se află tocmai pe locul 108 din cauza crimelor care au loc frecvent. România a acumulat un scor de 8,88 de puncte, care a dus-o pe locul 33 al listei, iar Ucraina a coborât tocmai pe poziția 116 din cauza loviturilor de stat și revoltelor din ultima perioadă.

Pentru acest studiu au fost examinată situația locală din peste 180 de țări de pe toate continentele globului.

Articole asemănătoare

Back to top button