fbpx

Strigăt de ajutor: O femeie și copilul ei de doar 1 an și 2 luni au nevoie de o locuință, după ce au fost alungați din casa pe care o dețin legal

Mariana și copilul ei de doar 1 an și 2 luni au rămas pe drumuri, chiar dacă femeia deține legal o parte din apartamentul pe care bunica l-a lăsat drept moștenire.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul este unul mai complicat pentru că locuința mai are doi proprietari – fiica mai mare a femeii, în vârstă de 22 de ani, care are și ea un copil de 1 an și 4 luni, dar și mama sa, cea care, de fapt, a obținut prin judecată o ordonanță de protecție pentru un termen de 7 zile, prin care a obligat-o pe Mariana și bebelușul ei să părăsească apartamentul.

Din spusele femeii rămase fără un acoperiș deasupra capului, părăsită și de soț de câțiva ani, s-a ajuns în această situație după ce ar fi refuzat să achite o oarecare chirie pretinsă de mama sa, care, de fapt, locuiește în casa concubinului. Mai mult decât atât, femeia de 60 de ani pretinde că fiica sa o agresează periodic, lucru negat de aceasta.

„Eu n-am văzut-o de 8 luni. Când venea în apartament eu nici nu ieșeam din cameră sau venea când eu nu eram acasă, dar ea spune avocatului ei că eu o bat. Niște minciuni gogonate. Când am auzit decizia judecătorului am avut un șoc. Mă simt foarte rău, nu știu ce va fi mai departe”, ne-a spus cu disperare Mariana.

Temporar, mămica și micuțul său au fost plasați într-un azil din satul Piatra, raionul Orhei. Acolo, însă, femeia spune că nu prea are condiții de trai, mai ales că este împreună cu bebelușul care necesită îngrijire și mâncare, iar singurul magazin din zonă este la capătul satului, dar și acolo totul este foarte scump.

Avocatul Dumitru Sliusarenco s-a oferit să se ocupe gratuit de cazul Marianei, pentru că femeia nu are posibilitate să-și plătească un apărător, în contextul în care mai are și amenzi de achitat impuse, la fel, prin judecată, pentru faptul că nu s-a conformat unei decizii despre care nici măcar nu a fost pusă la curent.

Până când lucrurile se vor limpezi, Mariana și micuțul ei au nevoie de o locuință în Orhei sau prin apropiere, pentru aproximativ 2-3 luni. Femeia spune că ar fi recunoscătoare dacă cineva ar putea să o adăpostească gratuit sau pentru o sumă simbolică. La fel, cei cu inimă mare sunt încurajați să o ajute cu hăinuțe și mâncare pentru copil, cât și cu produse de igienă. Pentru a lua legătura cu Mariana o puteți telefona la numărul 060531247.

Articole asemănătoare

Back to top button