fbpx

video | Sportivul din R. Moldova, Denis Vieru, a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

Judocanul moldovean Denis Vieru, în vârstă de 28 de ani, a câștigat duminică, 28 iulie, prima medalia olimpică pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce a fost învins în semifinale de japonezul Hifumi Abe, Vieru a triumfat în meciul pentru medalia de bronz împotriva francezului Walide Khyar.

Judocanul Denis Vieru a ajuns în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce a învins finlandezul Luukas Saha în optimile de finală și sârbul Stranhija Buncic în sferturi.

În semifinale, a avut de înfruntat campionul olimpic, japonezul Hifumi Abe, care l-a învins pe Vieru în golden score. Ulterior, în meciul pentru medalia de bronz, Denis Vieru a obținut o victorie împotriva francezului Walide Khyar.

Sportivul a menționat că va munci pentru a ajunge și la următoarea Olimpiadă: „Fiecare sportiv își dorește o medalie de aur. (…) Și am făcut-o, reușesc și dovedesc că se poate și în Republica Moldova. Și peste patru ani o să dovedesc că sunt și mai bun decât acum. Sper să ajung și la Olimpiada viitoare”, a precizat el.

Întrebat ce va face cu premiul de 2 milioane de lei din partea Guvernului de la Chișinău pentru rezultatul obținut la Jocurile Olimpice, Denis Vieru a spus că „se va gândi în privința bonusurilor”, iar ulterior va face și donații să doneze careva bani. Deja cui și când, o să-i spună suflețelul. Și o să bucure și alți oameni din acest premiu plăcut”.

Articole asemănătoare

Back to top button