fbpx

Sportivii moldoveni au obținut 11 medalii la competițiile internaționale de para-atletism desfășurate în Emiratele Arabe Unite

Între 4 și 15 februarie, membrii echipei naționale de para-atletism au participat la 3 competiții internaționale desfășurate în Emiratele Arabe Unite. În total, sportivii noștri au obținut 11 medalii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În perioada 4-6 februarie 2024, echipa noastră a participat la de-a 12-a ediție a reuniunii mondiale de para atletism de la Sharjah (International Open Athletics Meeting). În total, reprezentanții echipei noastre au obținut 4 medalii pe parcursul acestei competiții, dintre care 3 medalii de argint și 1 medalie de bronz.

Evelina-Cristina Crețu (clasa T12) a obținut 2 medalii – un argint la 400 m și un bronz la 200 m, ocupând totodată locul 4 la 100 m alergare.

Gheorghe Spînu (clasa F35) și Ion Cernei (clasa F11) au obținut câte o medalie de argint la aruncarea greutății.

Evgheni Iagudin (clasa F11) și Andrei Valentir (F35) au ocupat locul 4 la aruncarea greutății, Vladimir Butucea (F12) a obținut locul 5 iar Sergiu Borș a ocupat locul 6 în același probă.

În perioada 8-10 februarie, sportivii moldoveni au participat la prima ediție a Mitingului Internațional Mondial de Para-Atletism de la Khor Fakkan. La această competiție, echipa noastră a reușit să obțină 6 medalii, printre care 2 medalii de argint și 4 medalii de bronz.

Evelina Cristina Crețu (clasa T12) a obținut medalia de argint în proba de 400 m, bronz în proba de 200 m și locul 4 în proba de 100 m.

Ion Cernei (clasa F13) a obținut locul 2 la aruncarea greutății, iar Evgheni Iagudin (clasa F11) și Gheorghe Spînu (clasa F35) au ocupat locul 3 la același probă, în timp ce Andrei Valentir (F35) șo Vladimir Butucea (F12) au ocupat locul 4. Sportivul a mai obținut un bronz la aruncarea suliței, în timp ce Sergiu Borș a obținut locul 4 în aceeași probă.

Între 12 și 15 februarie, Vladimir Butucea și Gheorghe Spînu au participat la Dubai Para Athletics Grand Prix.

Vladimir Butucea sa distins cu o medalie de bronz la aruncarea greutății, iar Gheorghe Spînu a ocupat locul 5 la același probă, stabilind un nou record personal.

Articole asemănătoare

Back to top button