fbpx

Sportivii care au obținut performanțe la Jocurile Europene de la Minsk vor fi premiați de Guvern. Câți bani li se vor oferi?

Cabinetul de miniștri a aprobat la ședința de astăzi cuantumul premiilor care vor fi oferite sportivilor moldoveni cu performanțe la Jocurile Europene de la Minsk.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, sumele pe care le vor primi constituie:

  • Medalia de aur – 220.000 de lei;
  • Medalia de argint – 160.000 de lei;
  • Medalia de bronz  – 120.000 de lei;
  • Locul IV – 50.000 de lei;
  • Locul V – 30.000 de lei.

De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medicii şi masorii sportivilor.

Amintim că la Jocurile Europene de la Minsk 2019, care s-au desfășurat în perioada 21-30 iunie, au participat cca 4000 sportivi din 50 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 50 de sportivi, care au concurat la zece probe sportive: înot, lupte, judo, box, sambo, badminton, kaiac-canoe, ciclism, tenis de masă, tir cu arcul, tir.

Sportivii noștri au reușit să obțină o medalie de argint – Sabina Artemciuc (sambo); patru medalii de bronz –- Denis Tachii (sambo), Paulina Eșanu (sambo), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Anastasia Nichita (lupte feminine) și șapte locuri de V – Dan Olaru (tir cu arcul), Andrei Perpeliță (lupte), Igor Beșleaga (lupte), Denis Vieru (judo), Vasilii Belous (box), Natalia Budeanu (sambo) și Serghei Oșlobanu (sambo). Următoarea ediție a Jocurilor Europene se va desfășura în 2023 în orașul Cracovia, Polonia.

Articole asemănătoare

Back to top button