fbpx

Specialiștii au explicat cauza îmbolnăvirii masive în rândul angajaților medicali din Moldova. Ce măsuri noi se vor întreprinde?

Deși primesc numărul necesar de echipamente, un număr mare de angajați medicali s-au infectat cu noul coronavirus. Declarația îi aparține ministrei Sănătății, care a vorbit despre cauza îmbolnăvirii masive în rândul personalului medical din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Funcționara precizează că, în contextul în care avem mulți angajați medicali bolnavi de noul tip de coronavirus, specialiștii în sănătate au făcut o analiză a situației. Așadar, s-a constatat că mulți dintre medici sau asistenți nu respectă cu strictețe anumite reguli.

„În rezultatul analizei realizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, am constatat că, de exemplu, Asistența Medicală Prespitalicească Urgentă a fost asigurată de fiecare dată cu echipamente în volumul necesar, dar oricume există îmbolnăviri în rândul personalului.

Specialiștii au scos în evidență câteva aspecte esențiale. În primul rând există breșe în utilizarea echipamentelor. Foarte mulți atrag atenția cum se echipează și mai puțin atrag atenția, când se dezbracă, cum trebuie să respecte regulile la înlăturare a echipamentului.

Așadar, s-a luat decizia ca specialiștii să vină cu niște instrucțiuni riguroase pentru angajații medicali. Acum toți sunt obligați să respecte măsurile de protecție, indiferent de tipul instituției la care lucrează.

Totodată, ne propunem informarea managerilor instituțiilor medicale, inclusiv și asistenței medicale primară, pentru ca să fie instituit un corp de supraveghere care să investigheze cum se respectă regulile de către personalul medical. Aceste măsuri sunt necesare, inclusiv, pentru protejarea lor”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Menționăm că, momentan, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 1289 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Din acest total, 348 sunt reprezentate de angajații medicali și cel puțin trei dintre ei s-au stins din viață.

Articole asemănătoare

Back to top button