fbpx

sondaj | Vor pensii și salarii mai mari, drumuri bune și locuri de muncă. Ce așteptări au moldovenii de la PSRM, PDM și ACUM?

Își doresc pensii și salarii decente, mai multe locuri de muncă, drumuri bune și schimbări în țară. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care oamenii așteaptă să le facă deputații din partea PSRM, PDM și ACUM, după alegerile parlamentare din 24 februarie curent. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui sondaj realizat de IMAS în perioada 17 martie – 5 aprilie curent, oamenii au spus într-un glas că, indiferent de partidul din care fac parte aleșii poporului, aceștia trebuie să mărească lefurile și să contribuie la bunăstarea socială. În ceea ce privește Blocul ACUM, 4,9% dintre moldovenii care au participat la sondaj au menționat că așteaptă ca membrii fracțiunii să formeze o majoritate parlamentară care va lupta cu corupția și contra oligarhiei.

De la deputații democrați, 4,5% dintre respondenți așteaptă ajutoare pentru săraci și bătrâni, în timp ce 2,9% dintre participanții la sondaj vor respectarea planului stabilit.

Printre așteptările pe care le au moldovenii de la PSRM se numără: relații bune cu Rusia (2,7%), prețuri scăzute (1,8%), stoparea migrației (1,4%), dar și dezvoltarea medicinei (1,1%).

Menționăm că la sondaj au participat 1110 respondenți, cu vârsta de peste 18 ani, din 96 de localități ale țării. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3,0%.

Articole asemănătoare

Back to top button