fbpx

sondaj | Partidul ȘOR ar urma să-și dubleze numărul de mandate în viitorul Parlament. Formațiunea înregistrează cea mai rapidă creștere a intenției de vot

Partidul Politic ȘOR înregistrează cea mai rapidă creștere în sondaje și ar putea obține mai mult decât dublul mandatelor de deputat în comparație cu rezultatele alegerilor parlamentare din 2019. Acestea sunt rezultatele unui sondaj prezentat luni, 3 august, de compania Intellect Group.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Formațiunea se situează pe locul trei în preferințele alegătorilor, înregistrând cel mai bun rezultat de până acum – 13,4%. În aceste condiții, Partidul ȘOR ar putea avea în următorul Parlament 16 mandate de deputat, față de șapte pe care le-a obținut la scrutinul din februarie 2019.

În doar câteva săptămâni de la sondajul precedent, intenția de vot în formațiune a crescut cu peste două puncte procentuale. În același timp, ratingul Partidului Socialiștilor a scăzut cu aproximativ trei puncte procentuale.

Acesta este al cincilea sondaj consecutiv care cotează Partidul ȘOR pe locul trei, cu rating în creștere. Media de până acum era de aproape 10% și aproximativ 12 mandate de deputatz potrivit unor studii realizate de companii diferite.

Experții explică această evoluție prin realizarea proiectelor concrete de către formațiune și reprezentanții săi la nivel local, dar și prin dezamăgirea față de PSRM și Igor Dodon, al căror rating este în scădere.

Articole asemănătoare

Back to top button