fbpx

sondaj | Intenția de vot pentru Maia Sandu crește, însă Igor Dodon are mai multe șanse să obțină mandatul. Cum ar vota moldovenii la scrutinul prezidențial?

Chiar dacă intenția de vot pentru Maia Sandu a crescut cu circa 1% de la ultimul sondaj electoral, Igor Dodon ar avea șanse mai mari să obțină mandatul prezidențial. Este una dintre concluziile studiului prezentat astăzi de Asociația Demografilor și Sociologilor. Potrivit cercetării sociologice, cei doi politicieni au șanse mari să se confrunte în turul II al scrutinului prezidențial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, conform sondajului, dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale, pentru actualul șef al statului ar vota 41,7% dintre respondenții cu opțiune politică clară, iar pentru lidera PAS – 24,%. Andrei Năstase ar obține 12,2 dintre voturi, Renato Usatîi – 8,6, iar Violeta Ivanov – 6,1%. Octavian Țîcu ar acumula 2,2%, Tudor Deliu – 1,8%, iar Dorin Chirtoacă – 1,7%.

Sociologii precizează că intenția de vot în primul tur a crescut pentru Igor Dodon, Andrei Năstase, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Totuși, dacă în primul tur Maia Sandu ar pierde ușor susținerea alegătorilor, în cazul în care aceasta va accede împreună cu Igor Dodon în turul II, intenția de vot pentru politiciană crește cu mai mult de 1%, comparativ cu sondajul din septembrie, realizat de aceeași organizație.

Potrivit sondajului, președintele în exercițiu ar putea învinge cu 45,9%, iar lidera PAS ar acumula 38,2% dintre voturile celor chestionați. Totodată, 15,9% dintre respondenți nu sunt deciși sau nu intenționează să participe la scrutin.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, în 81 de localități, pe un eșantion de 1167 de cetățeni. Marja de eroare este de 3%.

Articole asemănătoare

Back to top button