fbpx

Socialiștii au anunțat elaborarea unui nou program de suport pentru agricultori. La ședință a participat și Igor Dodon

Sprijinul proiectelor sociale, susținerea economiei și agriculturii, gestionarea eficientă a situației pandemice, asigurarea unui proces electoral democratic, transparent și corect – acestea sunt prioritățile celor 37 de deputați din PSRM în sesiunea de toamnă – iarnă a Parlamentului, susține partidul. Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a stabilit, în cadrul unei ședințe de lucru, principiile de bază pe care se va axa în activitatea sa din sesiunea legislativă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aleșii poporului din Partidul Socialiștilor au salutat propunerea președintelui de a majora suportul financiar unic pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale în mărime de până la 3000 de lei.

Acest suport unic va fi primit de peste 600.000 de persoane chiar la începutul lunii octombrie și reprezintă o dovadă că acționăm pentru oameni”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Socialiștii au discutat și despre ajutorul financiar pentru perioada rece a anului, care va fi acordat persoanelor cu venituri mici. Fracțiunea a decis că va sprijini și pachetul agricol. Ultimul urmează să ajute fermierii care au avut de suferit în urma secetei și prevede 110 milioane de lei suport suplimentar pentru agricultori.

La fel, deputații socialiști vor susține și propunerea de a introduce moratoriu asupra controalelor fiscale pentru agricultori până la sfârșitul lui 2020. Ei au decis că, împreună cu reprezentanții Guvernului, vor elabora un nou program de suport pentru sectorul agrar pentru anul 2021.

Fracțiunea PSRM a discutat și despre reluarea procesului de studii în condițiile pandemiei. Socialiștii au constatat că noul an de învățământ a fost relansat cu succes și au declarat că vor vota pentru inițiativa Guvernului Chicu referitoare la majorarea cu 140 de milioane de lei a bugetului destinat domeniului educației. Banii vor fi cheltuiți pentru achitarea salariilor pentru orele suplimentare și dotarea instituțiilor de învățământ cu dezinfectanți.

Fracțiunea PSRM a analizat și tema alegerilor prezidențiale din această toamnă. Parlamentarii au accentuat importanța asigurării unui proces corect, liber exprimat, cu maximă transparență din partea tuturor instituțiilor statului, în mod special, a celor electorale.

„Acest scrutin trebuie să fie un exemplu de alegeri libere și corecte”, este scris în comunicatul fracțiunii PSRM.

Articole asemănătoare

Back to top button