fbpx

Situația epidemiologică din Chișinău, alarmantă. În spitale nu sunt locuri suficiente

În municipiul Chișinău a crescut numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. Potrivit lui Boris Gilca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, în spitale se atestă o insuficiență de locuri pentru internarea pacienților cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Avem o creștere a infecțiilor COVID de două ori. De asemenea, din nou avem o creștere a infecțiilor respiratorii cu circa 23%, comparativ cu săptămâna precedentă. Am înregistrat și cazuri de decese din cauza coronavirusului. Avem deja o insuficiență de locuri în spitalele cu profil COVID”.

Gîlca a subliniat despre o situație specifică: „Avem în paralel o erupție epidemiologică atât de infecții respiratorii, cât și de gripă. Această suprapunere fac ca aceste infecții să aibă forme mult mai complicate și ca perioada de recuperare să ia mult mai mult timp”.

Amintim că ieri, 20 februarie, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a prezentat cifrele privind rata de îmbolnăvire în școlile și grădinițele din țară, 9289 de cazuri de viroze și gripă pe parcursul săptămânii trecute, în scădere comparativ cu perioada 6-10 februarie, când au fost raportate circa zece mii de îmbolnăviri.

Articole asemănătoare

Back to top button