fbpx

Și germanii vor gusta din fructele moldovenești. Primul lot de probă, de caise și cireșe, a ajuns în Germania

Primul lot de probă, de caise și cireșe, a ajuns în această săptămână în Germania. Fructele au fost livrate de către două companii din satul Olănești, raionul Ștefan Vodă. Acestea au fost importate de către o cooperativă, organizație specializată în achiziția, procesarea, comercializarea fructelor și legumelor proaspete, care înregistrează o cifră anuală de afaceri de peste 60 de milioane de euro. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit direcorului executiv al Asociației „Moldova Fruct”, Iurie Fală, pentru ca exportul să fie posibil, a fost nevoie de mai mult timp în care s-au dus tratative cu cooperativa germană.

„Piața din Germania este o piață importantă pentru producătorii din Republica Moldova, astfel  ne-am concentrat asupra identificării unui grup care ar fi interesat să importe fructe autohtone. După o perioadă în care am discutat mai mult telefonic, reprezentanții cooperativei au venit în Moldova și au vizitat mai mulți membri ai Asociației „Moldova Fruct”, unde au văzut produsele, condițiile de păstrare, ambalajele, sortimentul.

Totodată, s-a discutat și despre cerințele și parametrii de calitate, cantitatea de reziduuri maxim admisibilă”, a menționat Fală.

Întrucât aspectul comercial al fructelor are o importanță notorie, cele două companii moldovenești şi-au propus să producă fructe de calitate și să respecte tehnologia de producție, transmite Moldpres.

„Administraţia cooperativei ne-a spus că fructele noastre sunt foarte bune. A fost expediat un tir cu 6 tone de cireșe și 2,5 tone de caise”, a precizat directorul executiv al asociației.

Producătorii autohtoni au insistat mult pe ideea ca să fie identificați potențiali clienți și din afara țării, pentru stabilirea parteneriatelor de durată.

Germania este o piață destul de deschisă pentru cireșe, prune și caise moldovenești, cu condiţia să fie de calitate.

Articole asemănătoare

Back to top button